ZEYTİNLİ'DE, `MİLLİ ANAYASA FORUMU'

ZEYTİNLİ

Edremit Zeytinli Beldesinde İşçi Partisince düzenlenen Milli Anayasa Forumu” gerçekleşti.






Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Beldesinde İşçi Partisi Edremit ilçe yönetimi ve Akçay Belde yönetiminin organize ettiği Milli Anayasa Forumu” gerçekleşti.

Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Beldesi Deniz Düğün Salonunda İşçi Partisi Edremit ilçe yönetimi ve Akçay Belde yönetiminin organize ettiği ve Avukat Hüseyin Özdemir yönettiği Milli Anayasa Forumu”na panelist olarak CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, İşçi Partisi Usmer İstanbul Başkanı Haluk Dural ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Dekanı Prof.Dr.  Zekeriya Beyaz katıldı.

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un başkanlığını yürüten Milli Anayasa Forumu”na Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve yaklaşık 500 kişi katıldığı Zeytinli Düğün Salonunda yer bulamayanlar panelistleri dışarıda konuşmacıların söylediklerini dinlemek zorunda kaldı.

"Bizi geçmişte sağ sol diye kavga ettirdiler ama bugün Türk Milleti`nin birliğini engelleyemiyorlar” diyen Milli Anayasa Forumunu Av. Hüseyin Özdemir , Ancak resmi dilin Türkçe olmasına bayrağımızın ay yıldız olmasına, başkentimizin Ankara olmasına, bölünmez bir bütün olduğumuza yönelik anayasa maddeleri değiştirilmeye çalışılıyor" dedi.

Yargı çoktan çöktü. Anayasa Mahkemesi AKP`nim ilçe teşkilatı gibi hizmet veriyor. AKP`de diktatörlük düzeni ile idare ediliyor. AKP`nin 326 vekili yok sadece 1 vekili var o da Tayyip Erdoğan” diyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP olarak bize diyorlar ki; ‘Meclis Anayasa Komisyonu'na iştirak etmemeniz lazım. AKP'lilere destek vermiş olursunuz, onların yapacağı anayasaya payanda olmuş olursunuz' diyorlar. ‘Buradan çekilin' diyorlar. Meydanı AKP'ye bırakmamamız lazım. Buralarda sağlam mücadeleler vermemiz lazım” şeklinde konuştu.

Genç'in konuşmasından sonra söz alan İşçi Partisi Usmer İstanbul Başkanı Haluk Dural'ın Türkiye Millet Meclisi`nde (TBMM) anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olunsa bile anayasanın tümden değiştirilemeyeceğini savunarak, "Ne kadar çoğunlukta gelirseniz gelin siz bu anayasayı tümden değiştiremezsiniz. Siz bu anayasayı değiştirmeye kalkarsanız açıkça anayasayı ihlal suçu işlersiniz" diye konuştu.

Yeni anayasayla vatan, devlet ve milli birliğin tehdit altında olduğunu belirten Prof. Dr. Zekeriya Beyaz Beyaz, Bu kötü gidişe ‘dur' demek için, bu anayasaya ‘Hayır' demek için buradayız.” dedi.

Milli Anayasa Forumu toplantısında, Türkiye'nin hükümet tarafından mezhep ve etnik köken konuları etrafında ayrıştırılmaya sürüklendiği, hükümetin anayasa çalışmalarının cumhuriyetin temel ilkelerini ortadan kaldırmaya yönelik olduğu ve Türkiye'yi bölünmeye götüreceği belirtilerek hükümetin hazırlamak istediği anayasaya karşı örgütlü mücadele vurgusunu yapıldı.

Zeytinli Beldesi Deniz Düğün Salonunda yapılan Milli Anayasa Forumu”na Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İşçi Partili il Başkanı Kartal Demir, İşçi Partisi Edremit ilçe Başkanı Bilal Palabıyık ve Akçay Beldesi İşçi Partisi Belde Başkanı Tuğrul Akıncı, Aydınlık Gazetesi yazarı ve Şair Hüseyin Haydar, Aydınlık Gazetesi yazarı Mecit Ünal ile İşçi Partililer katıldı.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı